Utforskarna

Utforskarna 1 består av barn i åldrarna 3-5 år och tre pedagoger.

Utforskarna 2 består av barn i åldrarna 3-5 år och två pedagoger.

Under året delas barnen in i mindre grupper beroende på intressen och behov. Vi utgår alltid från barnens intressen under planeringen av verksamheten.

I de olika lärmiljöerna finns det möjlighet för barnen att genom lek utforska ljus, magnetism, tid, bygg och konstruktion, rörelse, matematik och språk. I våra lokaler kan barnen måla och skapa i olika tekniker och material.

Hela förskolan är inredd med en mängd olika material som barnen kan använda för att upptäcka, utforska, leka och lära. På vår förskola sjunger, dansar, spelar teater och leker barnen tillsammans.

Förskolan ligger nära skogen och grönområdet Gipen, så vi behöver bara öppna grinden för att komma ut och undersöka naturen. Vi tar ofta med oss insektsburkar, luppar och faktaböcker.

Uppdaterad: